2013. szeptember 15., vasárnap

Öt éve omlott a fejünkre a rendszer

Ma öt éve, a Lehman Brothers akkora sokkot okozott a piacokon, melyet piaci szereplő már nagyon régen nem. 2008 szeptember 15-én a Lehman csődöt jelentett, és olyan folyamatokat indított el, melynek következményeit még ma is viselik a gazdasági szereplők, valamint a világ bármely pontján élő emberek is.

Napra pontosan öt évvel ezelőtt történt, ami alapvetően változtatta meg a mindennapokat, az esemény, ami nem csak óriási sokkot, és törést okozott a pénzügyi életben, hanem szinte teljesen megbénította a pénzpiaci szereplőket, majd később milliókat tett munkanélkülivé, és végül földönfutóvá. A Lehman-csőd.

Ahelyett, hogy (véleményünk szerint a lehetetlenre vállalkozva) megpróbálnánk minden egyes apró részletét bemutatni napjaink talán legfontosabb eseménysorozatának, inkább átfogó, és egyben érdekes képet szeretnénk adni az olvasók számára, hogyan is zajlott le a folyamat, milyen tényezők vezettek a válsághoz, és melyek voltak azok a legfontosabb dátumok, amik végül kulcsfontosságúnak bizonyultak.

Nincsenek megjegyzések: