2019. január 14., hétfő

Forgalomba hozzák a kockát, ami megváltoztatja a világgazdaságot

Korábban megoldhatatlan, vagy roppant időigényes feladatok is kivitelezhetővé válnak, ha bejön az IBM várakozása, és sikert aratnak a hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülő első kvantumszámítógépükkel - írja a Business Insider. Ez az első alkalom, hogy üzleti ügyfelek kereskedelmi alapon hozzáférhessenek a technológiához, magyarul megvásárolhassák azt az eszközt, amely alaposan felforgathatja a cégek világát.

Nehéz pontosan meghatározni, milyen korszakhatárt vagy generációs ugrást képviselhet a számítástechnika és az információtudomány fejlődésében az, hogy az IBM a világon elsőként dob piacra kvantumszámítógépet. Az azonban biztos, hogy alkalmazásával korábban elérhetetlen távlatok kerülnek elérhető közelségbe a vállalatok előtt, ami minden valószínűség szerint jelentős hatással lesz üzleti gyakorlatukra, eredményeikre.

2018. december 11., kedd

Látványosan befékezett a kínai export- és importnövekedés

Meredeken lassult Kína exportjának és importjának növekedése novemberben, híven tükrözve a hazai és a külföldi kereslet lanyhulását, ami azt jelezheti, hogy a kínai hatóságnak további intézkedéseket kell tenniük a gazdaság élénkítésére.

2018. október 20., szombat

Lesz válság előbb-utóbb, de most felkészültebbek vagyunk

Válság előbb-utóbb lesz, de jobban fel vagyunk rá készülve, mint 2008-ban. Ezt Regős Gábor, a Századvég közgazdásza mondta a Piac&Profitnak adott nyilatkozatában. A szakember szerint az állami és az uniós források apadásával nagyrészt a nemzetközi pénzügyi helyzeten múlik, hogyan juthatnak tőkéhez a magyar vállalkozások.

2018. október 2., kedd

Zsiday Viktor: Magyarország nincs kellőképpen felkészülve egy gazdasági válságra

A befektetési szakember szerint több évi komoly fellendülés után a magyar költségvetésnek már egyensúlyban kellene lennie.


2018. szeptember 21., péntek

Elkerülhetetlen és sokkal súlyosabb lesz a következő válság

Elkerülhetetlen és sokkal súlyosabb lesz a következő válság, mint a tíz évvel ezelőtti volt - mondta el a CNBC-nek adott interjúban Ray Dalio milliárdos befektető.

A világgazdaság növekedési kilátásai is szóba kerülnek a Budapest Economic Forum idei rendezvényén.

2018. szeptember 16., vasárnap

Már elkezdődött az új világválság?

Súlyosabb lehet, mint a tíz évvel ezelőtti.
Tíz éve, a Lehman Brothers befektetési bank bedőlésével kezdődött a 2008-as gazdasági világválság. Ugyanaz a közgazdászcsoport, amely az akkori összeomlást megjósolta, ma újabb válságra figyelmeztet - adja hírül a Sky News.

2018. július 17., kedd

A tőzsdeguru szerint nyakunkon a világválság

A tőzsdét figyelve az ember azt gondolná, hogy a Wall Street jól teljesít. Az S&P 500 utoljára márciusban tapasztalható magasságokban szárnyal, a Dow is pluszban van 2018-ban, a Nasdaq pedig nemrég döntött rekordot. Ron Paul tőzsdeguru szerint azonban nagyon labilis a jelenlegi helyzet, és hamarosan kipukkadhat az emberiség történetének legnagyobb lufija.

Hetente legalább egy szakértő felhívja az emberek figyelmét arra, hogy éppen valamilyen lufi készül kipukkadni. Az ingatlanpiac, a diákhitelek és a kriptovaluták után is képesek újabb és újabb feltevésekkel és jóslatokkal előállni. Amiben viszont a legtöbb szakértő egyetért, hogy nagy változások jöhetnek, ráadásul nem éppen pozitívak, így az üzleti ciklus végéhez közeledve.